Deze nieuwe functie kun je nu gebruiken in Whatsapp

Whatsapp
Vanaf vandaag heeft Whatsapp er een belangrijke feature bijgekregen.

Het is mogelijk om te videobellen binnen de populaire berichtendienst. Eerder rolde Whatsapp er een beta uit en nu kan ook eindelijk het publiek aan de slag met de nieuwe feature. Het is niet nodig om te updaten, maar je moet wel beschikken over de laatste versie. Op iOS is dit versie 2.16.16. Op Android verschilt dit per apparaat.

Je start een videoconversatie door op het nieuwe icoontje rechtsboven te drukken. Deze zit links van de reguliere belfunctie. Het kan zijn dat je het icoontje voor een videogesprek nog niet ziet verschijnen. Dit heeft te maken met het feit dat Whatsapp de nieuwe feature nog aan het uitrollen de is. De één heeft de feature dus eerder dan de ander.

De videobel functie van Whatsapp zal een door in het oog worden van de gevestigde orde zoals FaceTime en Skype. Je hebt immers geen aparte app meer nodig en zeg nu zelf: wie gebruikt er nou geen Whatsapp? Je moet er wel rekening mee houden dat de MB’s hard gaan op het moment dat je gaat videobellen over mobiele data. Tenzij je een grote bundel hebt, raden wij aan om de functie enkel te gebruiken als je mobiele apparaat met het internet is verbonden via WiFi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *