Deze nieuwe HEXO+ drone volgt je overal

Auteur: , 1 Reactie
Hexo+ drone

Er komt binnenkort een fraai stukje filmgereedschap op de markt. De HEXO+ drone vliegt autonoom overal heen waar je zelf gaat, terwijl er constant een GoPro-camera op je wordt gericht.

Via een app, die beschikbaar komt voor Android en iOS, kan de gebruiker instellen vanaf welke afstand er gefilmd moet worden. De drone registreert vervolgens via verschillende sensoren de eigen positie en die van de gebruikers (althans, van de telefoon). Doordat de zes rotors op de HEXO+ tot 30° kunnen tilten, en de gimbal waaraan de GoPro-camera wordt bevestigd kan draaien, kan altijd een ideaal camera-standpunt worden ingenomen.

Hexo+ drone

De 980 gram wegende HEXO+ kan snelheden tot 70 km/u behalen. De vliegtijd komt neer op 15 minuten per acculading en hij kan op maximaal 50 meter afstand filmen. De makers van de HEXO+, Squadrone System uit Palo Alto, togen naar Kickstarter om geld in te zamelen voor de productie. Van de beoogde $50.000 is op het moment van schrijven ruim $181.000 binnen, dus de kans is groot dat ze hem vanaf januari 2015 gaan uitleveren. Een kale HEXO+ gaat weg voor $499, inclusief GoPro en gimbal ben je er $699 voor kwijt.

Hexo+ drone1 reactie

Dit is wel echt heel erg vet, bv met sporten (hardlopen, voetbal)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).