Deze nieuwe smartwatches zien we binnenkort

Android Wear Variety
Er komt een nieuwe generatie Android Wear-horloges, maar wat kunnen we daar van verwachten? Tijdens IFA 2015 zullen een aantal grote spelers hun nieuwste watches tonen.

Vooralsnog heeft Apple het voor het zeggen op de smartwatch-markt, maar de concurrentie komt er aan. De Gear S2 nadert zijn lancering en een reeks andere fabrikanten werkt aan een eigen watch. Welke smartwatches we volgende week gaan zien is nog niet geheel duidelijk, maar een aantal voorspellingen durven we wel te doen.

Zo zal de opvolger van de Moto 360 vrijwel zeker zijn opwachting maken. Het is de eerste ronde smartwatch van een grote fabrikant en aangezien hij al in het openbaar is verschenen zal de onthulling aanstaande zijn. LG is ook met een nieuw horloge bezig, dat vergelijkbaar zou zijn met de LG Watch Urbane. Die draait op WebOS, maar de nieuwste LG zou het op Android Wear gaan doen. Onlangs presenteerde Asus zijn ZenWatch 2, terwijl Huawei zijn afgelopen maart gepresenteerde Huawei Watch nog op de markt moet brengen.

En dan zijn er nog de watches van de klassieke horloge- en modemerken, waarvan we de eersten later dit jaar kunnen verwachten. Zoals de Tag Heuer Carrera, of het horloge waar Breitling mee bezig is. Fossil werkt samen met Intel aan een smartwatch met rond design, dat lijkt op een kruising tussen de watch urbane en Moto 360.

Android Wear krijgt binnenkort een software-update, die interactieve wijzerplaten mogelijk moet maken. De kleine apps en widgets op de wijzerplaat moeten bepaalde afzonderlijke apps overbodig maken.

9 reacties

 1. -aangepast-

  Er zijn legio andere smartwatches die er al waren voordat Apple het woord zelfs maar in de mond durfde te nemen. “De concurrentie komt er aan”? Alsof Apple de uitvinder is van het ding…

  Jongens, wordt eens objectief. Apple is na-aper in dit geval. Toegegeven, momenteel een van de best verkopende, maar probeer je artikelen nou eens zonder apple-bril te schrijven (of kan dat niet op een Mac?).

  • @Griffin: bedankt, het stukje over de Moto 360 is aangepast. En inderdaad zijn er legio andere smartwatches, sommigen zelfs ouder dan die van Apple, maar zijn die zo baanbrekend als de Apple Watch?

   • @vanderlinindustries: De Apple Watch is verre van baanbrekend (vind het ontwerp persoonlijk zelfs wat tegenvallen voor wat we van Apple gewend zijn). Maar waar Apple wél baanbrekend in is geweest met de watch, zijn de verkoopaantallen. De Watch heeft/had in Juli 2015 een marktaandeel van 75% op de wereldwijde smartwatchmarkt!!! Dat is al helemaal bijzonder wanneer je kijkt naar de (ruwweg) 70% Android / 30% iPhone verhouding. Apple heeft in dat opzicht alle andere smartwatch fabrikanten (Samsung, Motorola etc.) flink ‘verslagen’.

    Maar ik ben nog steeds blij met mijn Moto360 hoor 😉

    • @nielsnl1: Verkoopaantallen is wel te verklaren hoor; Apple aanhangers zaten al zo lang op een nieuwe iProduct te wachten dat ze deze wel aan móesten schaffen om hun honger te stillen. Na de introductie van de watch 2 zal het aandeel dan ook behoorlijk inkakken.

     • @ffw88: Idd, Apple is voor velen een soort Cult en als Apple morgen een USB stick met 64gb geheugen uitbrengt en die heeft Apple Storage of zoiets dan verkoopt dat gewoon.
      Met een grote fanbase kan je heel snel hoge verkoopcijfers hebben in een niche markt.

    • @turbobrick: misschien is de watch niet zo baanbrekend als eerdere Apple-producten, maar toch… het design (zoals altijd bij Apple), de draaiknop, gebruiksgemak, de link met bestaande apps… innovatie is meer dan functionaliteit alleen, het gaat om de totale gebruikservaring

     • @vanderlinindustries: laten we eerlijk zijn en elkaar geen mietje noemen. Het design ???
      Echt waar ? De meesten vinden hem niet bepaald mooi, en dan praat ik over de Apple users.
      Sommigen vinden het design wel redelijk maar echt niemand vind het een schoonheid.

      De draaiknop ? Leg eens uit wat die precies toevoegt …. Niet vanwege het feit omdat die er zit.

      De link met bestaande apps ? Wat is daar anders aan als met Anroid smartwatches en apps die al een jaar draaiden voordat de Apple watch verkocht werd ?

      En laten we niet beginnen over de prijs, voor 500 euro zit je nog met een plastic bandje om je pols.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *