Deze nieuwtjes gaat Apple morgen aankondigen

Apple event 22 oktober
Over iets minder dan 36 uur weten we precies wat voor nieuwtjes Apple voor ons in petto heeft, maar voor het zover is zetten we de laatste (betrouwbare) geruchten op een rijtje. Naast nieuwe iPad’s is er namelijk veel meer te verwachten.

Morgen zal Apple om 10:00 lokale tijd (19:00 in Nederland) in San Francisco een presentatie geven met de tagline: We still have a lot to cover. Je zou kunnen denken dat er alleen wat nieuwe covers onthuld gaan worden, maar er is meer.

Zo goed als zeker
Reken er maar op dat we morgen een vernieuwde iPad en iPad Mini met Retinascherm te zien krijgen. Over dat laatste model was wat twijfel, maar volgens diverse analisten wordt deze kleinere iPad met haarscherp beeldscherm morgen toch onthuld. Zoals we al eerder konden melden zal de vijfde generatie iPad smaller, lichter en dunner worden. Dit is gedaan door de randen smaller te maken en het scherm af te dekken met een folie in plaats van glas.

De iPad 5 krijgt de beschikking een A7X processor, terwijl de iPad Mini het moet doen met de A7. Uiteraard zal de M7 bewegingsdetectiechip ook aanwezig zijn. Verder zou de camera verbeterd zijn, mocht iemand de behoefte hebben om foto’s te maken met zijn/haar iPad.

Een feature waar de vernieuwde iPad’s niet over zullen beschikken is Touch ID, de vingerafdrukscanner van Apple die debuteerde op de iPhone 5s. Op gelekte foto’s van de iPad 5 leek het erop alsof Touch ID aanwezig was, maar volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft die knop alleen de looks en niet de functionaliteit.

Verder is het te verwachten dat Apple de productieversie zal tonen van de Mac Pro en de uiteindelijke versie van OS X Mavericks zal presenteren, inclusief opgefriste versies van iLife en iWork. Eerder dit jaar kreeg je MacBook Air al de beschikking over de nieuwe Haswell processor van Intel en naar alle waarschijnlijkheid krijgt de MacBook Pro die morgen.

Misschien te verwachten
Bij de volgende voorspellingen kunnen iets grotere vraagtekens geplaatst worden. Zo zou er een opgefriste versie van Apple TV in de pijplijn zitten. Er werd even gedacht dat die versie revolutionair zou zijn, maar dat lijkt volgens MG Siegler wel mee te vallen.

Er wordt ook verwacht dat Apple een beeldscherm gaat presenteren dat gebruikt kan worden in combinatie met de Mac Pro en wellicht dat er nog een update komt voor de Mac Mini.

In elk geval genoeg dus om naar uit te kijken. Revolutionaire zaken als een televisie of smartwatch worden in elk geval niet verwacht morgen, maar waarschijnlijk wel in 2014. (via: wsj.com)

2 reacties

  1. “Revolutionaire zaken als een televisie of smartwatch worden in elk geval niet verwacht morgen”.

    Omdat Apple? Televisie en smartwatch zijn alle 2 al op de markt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *