Deze Nikon-lens is de natte droom van paparazzi [video]

Auteur: , 1 Reactie
Deze Nikon-lens is de natte droom van paparazzi [video]

Holy!

We kennen allemaal de verhalen van paparazzi in Bevery Hills die stiekem foto’s maken van beroemdheden en daarmee geld verdienen. Door de jaren heen worden camera’s steeds krachtiger en de techniek verbluffender.

In die categorie hebben we vandaag de nieuwe Coolpix P1000 van Nikon. Deze gigantische lens is dot bizarre dingen in staat. Een demonstratievideo op YouTube gaat momenteel viral en de reden is ook wel waarom. Als je de video ziet kijk je bijna met open mond.

In de video staat de cameraman op een dak met in de verte een flatgebouw. De Coolpix P1000 is in staat om in te zoomen op dit gebouw, tot in detail. Er zijn ook werkmannen bezig en die worden door de camera in beeld gebracht. Werkmannen die je met het blote oog niet eens van een dergelijke afstand ziet. Het bijzondere is nog dat de beelden vrij scherp blijven voor zo’n verre afstand.

De video is gemaakt in Calcutta, een stad in India. Je checkt de beelden hieronder. We kunnen ons voorstellen dat Amerikaanse paparazzi denkt “Shut up and take my money!”.1 reactie

dit is voor zo’n type camera idd verbluffend goed! met een SLR mag je goed geld neerleggen voor dit soort zoom. (is dan natuurlijk wel veel beter glas dat met weinig licht nog steeds scherpe platen kan maken, maar toch!)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).