Deze Nokia toestellen krijgen een Face Unlock update

Nokia 10 draaiende penta lens
Ook bij enkele Nokia-toestellen wordt jouw gezicht de sleutel tot je toestel.

Dat Nokia lekker snel is met de nieuwste updates uitbrengen, blijkt wel uit de vele updates die haar smartphones krijgen. De maandelijkse updates zijn vaak beveiligingsupdates en brengen doorgaans geen features met zich mee. Desalniettemin mogen gebruikers wel een grote nieuwe feature verwachten in de aankomende maanden.

Nokia heeft namelijk via Twitter bevestigd dat vier relatief nieuwe Nokia-smartphones binnenkort een update krijgen met daarin de mogelijkheid om ‘Face Unlock’ als vergendeloptie te gebruiken. Het zou gaan om de Nokia 8, Nokia 8 Scirocco, Nokia 7 Plus en de nieuwe Nokia 6 (2018).

Hoewel er geen specifieke datum is meegegeven voor de update, moet de feature binnen enkele maanden te gebruiken zijn op de toestellen. Natuurlijk is gezichtsherkenning een simpele en vaak snelle manier om je toestel te ontgrendelen, maar onthoud: heel veilig is het vaak niet. Zonder complexe sensoren zoals die op de iPhone X kun je vaak met een foto van jezelf al de meeste Android-smartphones voor de gek houden.

Het is dan ook niet zo gek dat Google in de nabije toekomst een stuk voorzichtiger om zal gaan met minder veilige vergrendelopties als Face Unlock. Vanaf Android P moet je namelijk ook eens in de zoveel uren zonder actief gebruik een andere beveiligingsmethode gebruiken om in je smartphone te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *