Deze Ollie Robot doet niet onder voor echte skaters [video]

Ollie
Zelfs zonder skateboard kan deze Ollie Robot betere trucjes dan de doorsnee skater.

Dit kleine rollende robotje kun je besturen via je iOS– of Androidtoestel. Door de twee wielen die aan weerszijden van de Ollie zitten, is het op het eerste gezicht onschuldige rolletje in staat om heel wat trucs uit te voeren. Binnen een paar seconden zet je hem in elkaar, en net zoals bij skateboards zijn de wieltjes verwisselbaar om verschillende terreinen de baas te zijn.


Bron: Mashable

Er is geen aan- of uitknop aanwezig op Ollie. Door je smartphone met de geïnstalleerde app ernaast te leggen, maken de twee apparaten via Bluetooth met elkaar verbinding, waarna de lampjes op de Ollie Robot beginnen te branden. Zodra je de app afsluit, sluit de robot automatisch af.

Virtuele joystick
Via de app bestuur je Ollie via een virtuele joystick. Zodra je jouw telefoon horizontaal houdt, verschijnt er een speciaal ’trickpad’ waarmee je verschillende kunstjes kunt selecteren. Denk hierbij aan springen en ronddraaien, of beter gezegd, een ‘ollie’ of ‘180 double steam roll’.

Ontwikkelaar Sphero zal uiteindelijk vier verschillende applicaties voor de Ollie maken. Naast degene die je nodig hebt om hem te besturen, zal er ook een verschijnen waarmee je een pad door een ruimte kunt tekenen, waarna hij dit volgt. Ook komen er twee programmeer-apps uit, zodat je zelf aan de slag kunt met een project die zijn voordeel doet met de Ollietechniek.

Bestellen
Voor 99 dollar heb je jouw eigen Ollie, die op 15 september verschijnt. Een speciale editie met extra banden verschijnt op 1 november en maakt je 149,99 dollar lichter. Bestellen kan via deze link. Bekijk hieronder een video waarin je de Ollie in actie ziet, inclusief stoere gitaarriffs.

[gv data=”Zi-5hbaGmuQ”][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *