Deze onpopulaire browser gaat het op Apple’s Mac proberen

Auteur: , 1 Reactie
Microsoft gaat het maar ergens ander proberen

Microsoft gaat het maar ergens ander proberen te maken met hun browser.

Het is alweer een tijdje geleden dat Internet Explorer het zwarte schaap van de browser-wereld was en Microsoft’s Edge heeft het imago enigszins weten te herstellen. Desalniettemin is het een browser die geen speld tussen Chrome kan krijgen en het nu dus gaat opnemen tegen Safari. Bill Gates’ bedrijf gaat het op de Mac gaat proberen te maken.

Het niet zo veel gebruikte Microsoft Edge (behalve om Chrome te downloaden) komt namelijk naar Apple’s Mac computers. Anderhalve maand geleden werd de eerste preview build uitgebracht en nu is de browser uit voor de Microsoft Edge Canary channel voor macOS (een beta-tak van Microsoft).

Windows laat in een blogpost weten er alles aan te doen om Mac-gebruikers zich thuis te laten voelen in de browser door middel van het design, de menu’s, het lettertype en integratie in de Touch Bar (als je die hebt, tenminste).

Voor het ongetrainde oog lijkt de browser misschien op ’s werelds populairste internet-tool, Chrome. Dat komt omdat Edge wordt aangedreven door Chromium, Google’s open source fundament voor browsers. Chromium wordt onder andere dus gebruikt voor Edge, maar ook voor Opera, Samsung Internet, het energiezuinige Brave en andere kleinere of onbekende browsers.1 reactie

Ik heb een poging gewaagd met edge, incl de app op de telefoon met de handige view on pc (of zoiets) functie
Het was altijd trager, redelijk instabiel en gebruikte op de een of andere manier erg veel cpu.
Dus toch maar weer terug naar Chrome.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).