Deze nieuwe opties komen naar Instagram

Auteur: , 1 Reactie
Facebook Instagram

Nog niet zo lang geleden kwam Instagram al met een geheel nieuw design. Of nou ja, de tegels werden wat groter en de randen verdwenen. Vandaag worden de échte veranderingen doorgevoerd.

Dat maakte Mark Zuckerberg vandaag bekend op Facebook:

Zuckerberg tweet instagram

Meer dan 70 miljoen foto’s, worden er elke dag op Instagram geplaatst. Facebook had er in 2012 dan ook maar liefst een miljard dollar voor over. De grote hoeveelheid gebruikers en het gigantische aankoopbedrag ten spijt bestond er tot op heden nog geen goede manier om foto’s gemakkelijk terug te vinden.

De twee updates moeten dat veranderen. De eerste is een volledig vernieuwde explore pagina, met trending hashtags en trending places in realtime (via trending places zie je op welke plekken in de wereld op dat moment veel foto’s worden geüpload) Voorlopig is die alleen nog in de V.S. beschikbaar, maar in een blogpost belooft Instagram dat deze ook naar andere landen zal komen.

Instagram Trending Places

Ook kun je nu zoeken op locatie en zo berichten vinden die getagd zijn met een plaatsnaam. Voorheen kon je alleen zoeken tussen je eigen vrienden en via de hashtags.

Instagram blijft maar aan populariteit winnen. Inmiddels zijn er net zo veel Instagrammers als twitteraars: rond de 300 miljoen. Kevin Systrom, oprichter en directeur van Instagram, zegt tegen de New York Times dat Twitter “geen makkelijke manier heeft om foto’s en video’s te vinden van gebeurtenissen die op dat moment gebeuren.” En dat is een gat waar de dienst graag in wil springen.1 reactie

Een belangrijke reden om Twitter te gebruiken is ivm recente gebeurtenissen/nieuws, dat is waarom veel journalisten nog steeds actief zijn op het medium. Maar de nieuwe functionaliteit van Instagram zou wel eens de nekslag kunnen zijn voor Twitter, waarvan het aantal gebruikers maar blijft dalen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).