Deze opvouwbare VR-headset past in je broekzak

Moogles
Als virtual reality echt de toekomst is, dan is deze draagbare variant er zeker eentje om in de gaten te houden.

De headsets die we tot nu toe voorbij hebben zien komen (Oculus Rift, Samsung Gear VR, Project Morpheus), zijn allemaal veel te log en in tegenstelling tot je smartphone totaal niet handig om mee te nemen. Moggles wil hier verandering in brengen, en presenteert een VR-headset die je in kunt vouwen, en waar met gemak een 5.7-inch smartphone in past.

Veelbelovend prototype
Het prototype ziet er alvast veelbelovend uit. De headset die je telefoon gebruikt als display bestaat uit dik rubber, en de hoofdband als het ‘masker’ kun je daar gemakkelijk inschuiven als je klaar bent met de Moggle. Zoals je in onderstaande gif kunt zien zit er ook nog een kleine Bluetooth gamecontroller verstopt in de headset, die je kunt gebruiken om games en apps te besturen terwijl je de headset op hebt.

De volledige headset past na gebruik in een handig tasje, dat klein genoeg is om in je broekzak te passen. De bedenkers van Moggles proberen geld op te halen via Indiegogo om de productie van de headset te bekostigen. Bij een donatie van 129 dollar krijg je jouw eigen exemplaar thuisgestuurd in september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *