Deze oude Atari leverde een flink smak geld op

Auteur: , 1 Reactie
Deze oude Atari leverde duizenden dollars op

Les van de dag: bewaar je oude gameconsoles.

Ondergetekende heeft thuis nog een originele PlayStation 2 liggen uit 2000. Niet omdat ik er ooit geld mee wil verdienen, maar om af en toe eens een klassieker te spelen. Sommige consoles lijken goed te rijpen. Deze oude zeldzame Atari 2700 bijvoorbeeld.

Het gaat hier om een prototype. Via Reddit deelde de voormalige eigenaar zijn verhaal. Hij kocht de console in een winkel voor 30 dollar. Zowel de winkeleigenaar als de Redditor hadden geen idee welke waarde de console zou hebben. Fans hebben veel geld over voor collectors items zoals deze oude console.

De Redditer verkocht zijn console na wat feedback op Reddit via eBay. Een liefhebber had maar liefst 3.000 dollar over voor het apparaat. Een leuk zakcentje voor de voormalige eigenaar, die met zijn scherpe oog eenvoudig geld wist te verdienen. Het apparaat was overigens niet compleet, want de draadloze controllers zaten er niet bij. Mocht dit wel het geval zijn geweest, dan kon de Redditer wellicht meer dan 5.000 dollar verdienen aan het apparaat. Aldus een medewerker van Atari tegenover de voormalige eigenaar.1 reactie

Ik heb nog 2 Atari 2600’s liggen.
Daar zijn er alleen veel meer van gemaakt, dus die kosten geen drol vergeleken met deze.

Ik laat ze nog wel even rijpen dus ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).