Deze Panasonic smartphone kost $1.500


Panasonic komt weer terug op de telefoonmarkt en wil voor heel veel geld wel afscheid nemen van zijn telefoontjes. Waarom zoveel?

Panasonic maakte rond de eeuwwisseling best aardige telefoontjes. Dat waren nog gewone GSM-etjes zonder enige smartfunctie erop. Sindsdien hoor je vrij weinig van het bedrijf, goed tot 2013 werden er ook nog wel wat smartphones gemaakt en het bedrijf maakt fototoestellen en vertaalmegafoons.

De nieuwste smartphone van Panasonic kan geleverd worden met Windows 10 IoT Mobile Enterprise en met Android Lollipop (!). Tot zo ver niet heel bijzonder, maar dat de Japanners minimaal $1.500 (wat zich doorgaans vertaald in nog meer euro’s) vragen voor dit monster doet toch wel wat vraagtekens rijzen. Wat is er zo speciaal aan?

Wel, het apparaat is eigenlijk helemaal niet voor de gewone sterveling bedoeld. Hij is extra beveiligd tegen schokken, stoten, scheuren en vocht. Zo kun je het machientje zo’n 2.000 keer laten vallen vanaf 1 meter hoogte. Hij is ook volledig verzegeld tegen stof en kan dertig minuten op een meter onder water blijven werken.

Intern is er een 2,3 GHz quadcore Snapdragon en 2 GB RAM. Tja en qua duurzaamheid zagen we vorige week de CAT S60 ook al langskomen. Voor hetzelfde geld heb je bijna drie van die apparaatjes. En ook de CAT is vrij onsloopbaar. We zijn benieuwd naar de vergelijkingstest.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *