Deze Pathé bioscopen beschikken over IMAX met Laser

Auteur: , Geen reacties
Deze Pathé bioscopen beschikken over IMAX met Laser

Een nieuwe filmervaring beleef je vanaf dit najaar.

Pathé gaat in drie bioscopen in Nederland een nieuwe technologie toepassen. Pathé Spuimarkt, Pathé Arena en Pathé Schouwburgplein krijgen als eerste bioscopen een IMAX-zaal met Laser.

Deze nieuwe generatie laserprojectie moet nog scherpere beelden gaan weergeven op het witte doek. De techniek brengt een optische lichtbron, wat zorgt voor een verbeterde resolutie, een een hogere contrastverhouding en mooiere kleuren.

Naast de verbeterde beeldkwaliteit, pakt de bioscoopgigant ook de audio aan. De genoemde bioscopen met de nieuwe Laser-techniek krijgen 12-kanaals IMAX-geluidstechnologie. Onder andere worden nieuwe speakers in de wanden en het plafond aangebracht. Met dit nieuwe spul moet een bezoekje aan de bioscoop een intensere ervaring geven. Bovendien komt de drempel lager te liggen, want deze techniek is niet thuis in de woonkamer terug te vinden.

De bioscoopzalen met IMAX met Laser-technologie zijn vanaf november te bezoeken. Het is niet bekend of andere IMAX-zalen ook deze nieuwe techniek gaan krijgen. Pathé heeft het niet over de prijzen, maar let goed op bij het kopen van een kaartje. Dikke kans dat er een toeslag gerekend gaat worden voor al dit moois, wat een bezoekje aan de bioscoop een duur uitje kan maken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).