Deze pen maakt je handgeschreven notities digitaal

Wacom Bamboo Spark
Notities of tekeningetjes maken doen sommige mensen nog steeds het liefst met de hand. Met de Bamboo Spark kun je jouw werk digitaliseren zodat je geen stapels papierwerk meer hebt liggen maar toch over veel handgeschreven werk bezit.

De Bamboo Spark van het bedrijf Wacom is een klein technisch wondertje. De pen ondersteunt alle soorten papier in A5 vorm en is in staat om deze te digitaliseren. Alle schrijfhandelingen die je uitvoert blijft in het geheugen van de pen zitten tot zo’n 100 pagina’s aan materiaal. Om de pen leeg te maken dien je via een speciale app de pen te verbinden met een mobiel apparaat. Zo kun je al het materiaal overzetten en digitaal bekijken. De pen gaat zo’n 8 uur mee op een volle batterij en is op te laden via USB.

De Bamboo Spark komt in oktober op de markt in 3 verschillende uitvoeringen en gaat 160 dollar kosten. Elke uitvoering beschikt standaard over de pen, A5-papier, en een hoesje. Bij de ene uitvoering is het hoesje gemaakt als houder voor je smartphone terwijl bij de andere uitvoering het hoesje voor een tablet geschikt is. Bij de derde uitvoering tref je een hoesje aan die speciaal gemaakt is voor de iPad Air 2.

2 reacties

  1. Als het realtime zou werken, zou het wel handig zijn: onmiddellijk projecteren wat je aan het tekenen bent. Op papier tekenen werkt immers toch nog altijd een heel stuk preciezer dan op een touch-screen. Dat zal wel voor de volgende verzie zijn zeker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *