Deze phone is flinterdun voor zijn klasse

De Oppo Reno3 Pro 5G is best wel dun
5G en dat in een slick pakketje.

In een era waarin smartphones steeds groter worden en we woorden als phablet en smartphone-tablet-hybride in de rondte gooien, is het in elk geval interessant dat er de Oppo Reno 3 Pro is. Het toestel is niet per se heel klein, maar wel heel erg dun. Tenminste, voor een 5G smartphone.

Oppo teaset vandaag op Twitter hun aankomende vlaggenschip, de Oppo Reno3 Pro. Hoewel het Chinese bedrijf niet veel bekend maakt, willen ze in elk geval zeker weten dat we op de dikte focussen. De Reno3 Pro is 7,7 mm dun om precies te zijn. Dat is overigens wel zonder de uitstekende lens.

Nu is dat bijvoorbeeld 0,2 mm dunner dan de dunste Google Pixel en de Galaxy Note 10+. Aan de andere kant, zónder de lens meegerekend is de Reno3 Pro net zo dik als de iPhone XS Max. Ofwel, in totaal is de Reno3 Pro alsnog dikker dan die laatstgenoemde iPhone.

Maar wat de dunheid van het toestel zo bijzonder maakt, is het ingebakken cellulaire systeem. Op dit moment zijn er nog niet belachelijk veel 5G-toestellen beschikbaar, maar de meesten in die categorie overschrijden die 8 mm (laten we 0,3 mm voor de camera rekenen). De Samsung Galaxy A90 5G is bijvoorbeeld 8,4 mm dik terwijl de OnePlus 7 Pro 5G zelfs 8,8 mm dik is.

Verder is het opvallend dat de linker bovenhoek van de Oppo Reno3 Pro nog verborgen is op de foto. Nu zou het kunnen dat we hier met een pop-up camera te maken hebben, maar het kan ook dat de druppelvoeding van informatie binnenkort een punch-hole camera in de spotlight zet.

Over de releasedatum, waar het toestel uit komt en wat er onder de motorkap zit is nog niets bekend.

Foto @Oppo

4 reacties

  1. En ontzettend veel mensen doen een hoesje om de telefoon en daarmee word het ding weer richting de 1cm dikte.
    *haalt schouders op over de dikte van telefoons anno nu*

  2. Reno 3? De 2 is niet lang geleden uitgebracht toch?
    Ik ben zelf denk ik in afwachting op de Oppo Reno Ace. Die heeft fijne specs. Maar dat kan met een maand weer anders zijn natuurlijk 🙂

    • @wantec: Klopt, de Reno 2 kwam ergens afgelopen september uit dus Oppo heeft duidelijk het gaspedaal ingedrukt. Overigens kun je hier onze review van de Reno2 checken, als je een ideetje wilt krijgen van wat de Reno-serie waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *