Deze politieradar kan door muren heen kijken

Range-R
En Amerikaanse agenten gebruiken hem stiekem al twee jaar.

Dit (voor ons) nieuwe apparaatje gebruikt radiogolven om door muren heen te kijken, wat nogal voor een privacy-relletje zorgt in de USA. Volgens USA Today zijn er namelijk al meer dan 50 politiebureaus die in het geheim al twee jaar gebruik maken van deze radar.

Radiogolven
De zogenaamde Range-R motion detector maakt het voor agenten mogelijk om heel nauwkeurig een aanval op een gebouw voor te bereiden. Middels de radiogolven weten ze immers precies of er iemand zich beweegt en waar hij of zij zich bevindt. De radar is zo nauwkeurig dat zelfs de ademhaling van iemand al opgepikt wordt, op een maximale afstand van 50 voet, of 15 meter.

Range-R-Radar

De Range-R werkt zo: door het apparaat tegen een buitenmuur van een huis of gebouw te houden, worden er radar pulsen verzonden door de muren, zodat ze kunnen weerkaatsen met ieder object waar ze mee in contact komen. De scanner berekent vervolgens welke objecten bewegen, en bepaalt daarna ook of het een ‘mover’ of slechts een ‘breather’ is. Dit kan handig zijn voor agenten om te weten of de criminelen al op de hoogte zijn van de inkomende aanval.

Geheimhouding
Het enige nadeel van de Range-R is dat hij niet door metaal werkt, maar zonder problemen gebouwen met normale muren, plafonds en vloeren in kaart kan brengen. De voordelen van deze radar zijn overduidelijk, en het is dus ook niet zo gek dat de politie ze liever zo lang mogelijk geheim hield. Dezelfde techniek kan immers ook tegen hun gebruikt worden.

Range-R-Sensor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *