Deze privéjet is niet je alledaagse Honda

Deze privéjet is niet je alledaagse Honda
Misschien koop ik wel een Bentley, misschien koop ik wel een Honda. Nou, deze Honda koop je niet zomaar.

Bij Honda denk je aan Civics met een knalpijp, Ayrton Senna, de S2000, motoren, Formule 1, Famke Louise (oh man) én.. privéjets? Nee, dat laatste (en misschien dat een na laatste) waarschijnlijk niet. Maar goed, de Japanners zitten ook in de vliegtuigen-business en ze hebben iets nieuws. Maak kennis met de HondaJet Elite van de Honda Aircraft Company, een verbeterde versie van de reeds bestaande HondaJet.

Het nieuwe vliegtuig kan 2.631 kilometer ver komen op een volle tank. Het vorige model uit 2015 bracht je maximaal 2.265 km ver. Bovendien is de jet stiller dan het voorgaande model. Honda presenteerde de HondaJet Elite op luchtvaartbeurs EBACE in Genève. In het interieur is het fijn vertoeven, met onder meer een speakerloos audiosysteem van Bongiovi Aviation. Het vliegtuig is de zuinigste, heeft de hoogste topsnelheid en kan het hoogste vliegen in zijn klasse.

De jet heeft een topsnelheid van 782 km/u en kan op 13 kilometer hoogte vliegen. De HondaJet Elite is het tweede toestel van het merk. Het vliegtuig komt dit najaar op de markt. Een prijs is nog niet bekend gemaakt, maar reken op enkele miljoenen euro’s.

[gv data=”YQt5qIQEluA”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *