Deze Raptor robot komt rechtstreeks uit een nachtmerrie

Deze Raptor robot komt rechtstreeks uit een nachtmerrie
De manier waarop en de snelheid waarmee deze robot zich voortbeweegt ziet er akelig eng uit.

De topsnelheid van deze robot is namelijk 46km/h. De robot is gebaseerd op de beweging van een Velociraptor. Die mini Tyrannosaurus rex uit de film Jurassic Park.

We zagen eerder al robots die zich erg snel kunnen voortbewegen, zoals deze robot op zes benen. Deze Raptor robot is ontwikkeld door Boston Dynamics dat wordt ondersteund door DARPA. De op een Velociraptor geïnspireerde robot kan op dit moment nog niet zelfstandig lopen, maar kan al wel over obstakels rennen.

De robot maakt gebruik van een soort ‘staart’ waardoor hij stabiel kan blijven lopen. De staart lijkt alleen niet op degene die we van een dinosaurus kennen. Het is namelijk een stang die op hoge snelheid draait waardoor hij stabiel over obstakels kan rennen. De volgende stap is om hem zonder hulp te laten lopen.

Wat ik me dan wel afvraag is waarom dit soort robots worden ontwikkeld. Waarom hebben we een robot nodig die sneller dan mensen kan rennen? Ik zie met dit soort robots alleen een soort Hunger Games voor me waarbij we achterna worden gezeten door Raptor drones.

[gv data=”lPEg83vF_Tw”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *