Deze rare smartphone maakt de beste selfies

Bijzonder
De Zenfone 6 heeft om één simpele reden de beste selfie-camera.

Net nog schreven we over een ‘bijzondere’ manier om de selfie-camera in een smartphone te verwerken maar iedereen die de Asus Zenfone 6 in actie heeft gezien, weet dat er geen vreemdere oplossing is voorn het notch-probleem dan dit; een camera op een scharnier.

Toen we voor het eerst deze OPPO Reno met een schuine pop-up-camera zagen waren we het er over eens dat het een behoorlijk vreemde manier was om selfies te kunnen maken zonder schermruimte op te offeren. De Zenfone 6 van Asus doet het misschien nóg gekker door eigenlijk maar één camera-module te gebruiken voor zowel de reguliere foto, als de selfie.

De camera-module, bevestigd op een ronddraaiend scharnier, vouwt zichzelf als het ware naar boven als je een selfie wilt schieten. Eigenlijk is het een ontzettend handige oplossing. Enerzijds omdat het minder camera’s en bedrading kost dan een reguliere selfie- en rear-camera-set-up. Anderzijds omdat je zo gemakkelijk de beste selfies kunt schieten.

[gv data=”ySMGudnpdXQ”][/gv]

Selfie-camera’s zijn namelijk (op een enkele uitzondering na) minder goed dan de rear-camera. Door de camera om te laten klappen heb je effectief een 48MP en 13MP ultra-wide dual camera voor zowel je gewone foto’s als je selfies. Volgens fotografiewebsite DXOMark heeft de Zenfone daarom simpelweg de beste selfiecamera.

En dat terwijl de camera-module op zich niet zo bijzonder is. Sterker nog, Asus kan nauwelijks meekomen met de grote jongens als Samsung (Galaxy S10), Huawei (Mate 30 Pro) en Apple (iPhone 11 Pro). De selfie-camera’s van de meeste smartphones is daarentegen gewoon niet zo goed. Wel moet gezegd worden dat de Asus Zenfone 6 al snel voor de helft van de prijs van een dergelijk vlaggenschip over de toonbank gaat.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *