Deze Red-camera heb je al voor €5.850

Auteur: , 2 Reacties

Laat ons je even uitleggen waarom dat relatief goedkoop is.

Red staat bekend als een high-end producent van camera’s voor de professionele markt. Met juweeltjes als de 30.000 dollar kostende Red Epic (gelieve nooit met een laser in te schijnen, dan sloop je hem) is het geen spul voor de beginnende videograaf, maar daar heeft het bedrijf nu iets op gevonden. Met de Red Raven nemen ze een relatief goedkope Red-camera in het assortiment op die films in 4K kan schieten, met een resolutie van 4.096 bij 2.160 pixels en 120 fps. Filmen in 2K-kwaliteit kan met maximaal 240 fps.

Binnenin de 1,6 kilogram wegende Red Raven is een 8,8 megapixel sensor geplaatst, die alles in REDCODE RAW (R3D) schiet. Enkel de body kost €5.850. Met lenzen (Canon EF) en alle overige toebehoren moet je daar nog eens €10.000 euro bij optellen. Maar dan heb je ook wat. Specifieker: een camera die filmt in bioscoopkwaliteit.

De camera wordt vanaf februari 2016 uitgeleverd.2 reacties

Best wel epic. Mooie concurrent voor de BlackMagic.
Ligt het aan mij, of faalt de Android app, zeker als je bedenkt dat dit een technologieblog is? Ik zou graag de foto’s bekijken, maar de app bepaald voor mij dat ik op dat moment de newsfeed mag bewonderen..
@bosje: Ik heb hetzelfde, gebruik de app daardoor nooit meer. Je zou denken dat ze eenzelfde soort app als Autoblog kunnen gebruiken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).