Deze reusachtige ‘Rolex’ is gemaakt door een 3D-printer

Rolex-3D-Printer
Een creatieve fan van het peperdure Rolex-merk heeft een functionele replica in elkaar gezet die je op je bureau tentoon kunt stellen.

Tienduizenden euro’s neertellen voor een horloge vinden wij een beetje overdreven, dus is het fijn dat er genoeg mensen bezig zijn met het ontwikkelen van goedkope alternatieven. Nu 3D-printers worden ingezet voor steeds meer uiteenlopende zaken, was het natuurlijk een kwestie van tijd totdat de eerste functionele Rolex kloon eruit zou komen.

Enorm
Franc Falco ontwierp de klok, die alleen niet bedoeld is voor om je pols. Het ding is namelijk levensgroot en bestemd om aan je muur te hangen of om op je bureau te zetten. Op een afstand ziet het er nog best geloofwaardig uit, afgezien van het feit dat het hier dus om een reusachtige replica gaat.

Mocht je zo’n reuzenhorloge ook wel zien zitten, dan kun je al de benodigde informatie van de MakerBot Thingiverse website halen. Op deze website heeft Falco wel de Rolex-naam weggehaald, zodat hij geen rechtszaak aan zijn broek krijgt. Als je toevallig handig bent met 3D modelsoftware moet het mogelijk zijn om het horloge te verkleinen naar een draagbaar exemplaar.

Rolex-replica-naast-echt-exemplaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *