Deze Robo-koffer volgt je overal

Auteur: , 2 Reacties
Nua Robotics

Waarom is dit er nu pas?

Tot voor kort dachten we dat deze G-RO de beste koffer aller tijden was: een strak ontwerp, een handig wiel, opbergruimte voor al je elektronische apparaten, batterijen, en GPS-tracking.

Naast de G-RO is er nog de koffer van Bluesmart; dat bedrijf wist nog niet zo lang geleden via Indiegogo meer dan $2 miljoen (tamelijk ongehoord voor een crowdfunding-campagne) in te zamelen voor zijn smart-koffer. Er is dus absoluut een markt voor digitale bagage.

Maar al die features vallen in het niet bij het vooruitzicht van bagage die je niet hoeft te dragen. Deze uitvinding ligt zo voor de hand dat je niet kunt vatten waarom er de afgelopen vijf decennia niet met man en macht aan is gewerkt. Weinig meer dan een ingebouwde camera, een app en een Bluetooth-verbinding maken het mogelijk dat de koffer van Nua Robotics je kan volgen – in ieder geval op een vlak oppervlak.

Voorlopig bevindt de koffer zich nog in de testfase. Maar als er eenmaal een product ligt dat geschikt is voor de consumentenmarkt? Reken maar dat mensen er voor in de rij zullen gaan staan.2 reacties

Lijkt mij echt hilarisch om die koffertjes achter hun eigenaren aan te zien rijden over een vliegveld. Een paar opmerkingen:
Wat als de koffer de eigenaar kwijt raakt?
Iemand de koffer oppakt en meeneemt?
De batterijen opraken?

Lijken me allemaal zaken waar nog even goed over moet worden nagedacht.
Ben benieuwd wat het gewicht wordt van de koffer. Kun je alleen een schone onderbroek en extra paar sokken in stoppen en dan zit je al aan je max gewicht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).