Deze robot kan met auto’s jongleren

BugJuggler
We weten niet precies waarom voormalig NASA-ingenieur Dan Granett een robot wil bouwen die met auto’s kan jongleren. We weten alleen dat we het een heel tof idee vinden.

Granett is het brein achter de BugJuggler. Een 21 meter lange robot met twee vaste ‘benen’ en twee gigantische hydraulische armen + handen die ieder een Volkswagen Kever van ruwweg 800 kilogram in de lucht kunnen gooien. En weer kunnen opvangen. De aansturing gaat via een paar handschoenen met haptische feedback waarmee de arm- en handbewegingen van de BugJuggler vanuit de cockpit gesimuleerd kunnen worden. Er komt ook een autonome functie.

De BuggJuggler wordt aangedreven door een diesel- en een elektromotor. De entertainmentrobot krijgt ook een groot accupakket die als backup dient. Dan Granett hoopt de robot, die hij vooral ter promotie en vermaak wil inzetten bij monster truck shows en andere evenementen, binnen 8 maanden te realiseren.

Om de jongleerrobot te realiseren hoopt Granett 2,3 miljoen dollar aan investeringen aan te trekken. Serieus kapitaal is er dus nog niet, maar wat ze wel hebben is een een video van hoe de BugJuggler straks autootjes in de lucht houdt.

[gv data=”1CyuWriEGzo”][/gv]

Een voorbeeld van de aansturing via de techhandschoen zie je hieronder.

[gv data=”5h3Bk92NYEk”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *