Video: robot zet zichzelf in elkaar en wandelt weg

Origami-robot
De robot-apocalyps komt steeds dichterbij. Deze robot kan zichzelf al zonder mensenhulp in elkaar vouwen, om vervolgens weg te lopen alsof er niks aan de hand is. Pleh.

Door Origamitechnieken te gebruiken hebben wetenschappers van Harvard en MIT een robot ontwikkeld die zichzelf in vier minuten tijd operationeel maakt. De robot bestaat uit één vel papier dat na wat complexe vouwen transformeert tot een krab-achtig android.

Hoe werkt het?
Het geheim achter deze nieuwe techniek is hitte. De batterij die bovenop het vel papier is bevestigd kan zichzelf opwarmen, wat de temperatuur van aangesloten draadjes ook verhoogt. Omdat papier omhoog krult van hitte, zorgen de draadjes ervoor dat de vouwen op exact de juiste plaatsen ontstaan. Na vier minuten op te zijn gewarmd is er een vorm ontstaan die stevig genoeg is om mee te lopen.

[gv data=”CihMimZc3Ac”][/gv]

Heel praktisch is zo’n lopend velletje natuurlijk niet, maar volgens de wetenschappers is dit slechts een simpel begin dat veel verder uitgewerkt kan worden. Denk aan robots die zichzelf activeren als er een verschil in temperatuur is, of er bepaalde druk op wordt uitgeoefend.

Het leger in
Door het kleine formaat is dit robotje ideaal voor militaire verkenningsmissies. Je neemt hem gemakkelijk mee, en door het papiertje ergens rond te laten slingeren, kan het zichzelf op een later moment activeren om op onderzoek uit te gaan. Ook kunnen er relatief gemakkelijk aanpassingen gedaan worden, door wat andere vouwen te maken, zorg je immers voor een totaal ander design.

Omdat het project slechts in de beginfase zit, zal het nog wel even duren voordat er papiertjes in ons huis uit zichzelf gaan rondlopen. Michael Bay heeft wat ons betreft in ieder geval weer een prima plot voor een nieuwe Transformersfilm.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *