Deze Rogue One easter egg heb je waarschijnlijk gemist

Rogue One
Ken ik dat beest niet ergens van?

Dat de Star Wars-films bomvol referenties, hints en easter eggs zitten, is geen geheim. Toch stelt de regisseur van Rogue One: A Star Wars Story, Gareth Edwards, dat er nog genoeg onopgemerkte easter eggs in de film zitten. Om de fanatieke fans en wannabe Jedi een beetje op weg te helpen, verklapt hij alvast één easter egg.

Nee, het is niet de blauwe melk in het huis van de Erso-familie. Ook is het niet de (in your face) easter egg van de fysieke versie van het digitale schaakspel Dejarik. En neen, zelfs de ‘Wombani’-easter egg (een anagram voor Obi-Wan) is niet obscuur genoeg voor Edwards. Hij verklapt tegen Radio Times: “Ik weet niet of iemand al heeft opgemerkt dat er space camels in Jedha rondlopen waar Stormtroopers op rijden.”

Hij refereert hier naar de onderstaande scène waarin Jyn (Felicity Jones) en Cassian (Diego Luna) door de binnenstad van Jedha lopen. Achter hen zijn twee leuke referenties te vinden. Allereerst zien we een probe droid van hetzelfde type als de robot uit Empire Strikes Back die op de ijsplaneet Hoth de rebellenbasis vindt.

Rogue One easter egg

Daarnaast is dus tevens een space-kameel te zien. Dit grote beest wordt door de Stormtroopers als vervoersmiddel gebruikt. In A New Hope, de originele Star Wars-film, werd het beest voor het eerst getoond.

Goed, wellicht geen baanbrekende referentie, maar toch zal het de motivatie van een boel Star Wars-fanaten aanwakkeren. Welke easter eggs hebben we nog meer allemaal gemist? Laat het weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *