Deze router kan je gadgets draadloos(!) van stroom voorzien

Deze router kan je gadgets draadloos(!) van stroom voorzien
Geen gepriegel meer met micro-USB-stekkers. Bring it!

Op de Consumer Electronics Show heeft het Amerikaanse Energous een router getoond die een scala aan gadgets kan opladen. Deze Power Router, onderdeel van het WattUp-systeem, kan via een Bluetooth-verbinding apparaten tot zes meter in zijn omgeving herkennen. Vervolgens kunnen deze door middel van RF-straling via dezelfde golflengte van stroom worden voorzien. In de apparaten moet wel een kleine chip zitten die de RF-signalen kan opvangen en deze omzet naar gelijkstroom (DC).

Voorlopig zijn er nog geen gadgets die zo’n chip aan boord hebben, maar ze kunnen ook in accessoires als telefoonhoesjes worden verwerkt. Energous heeft aan Engadget verklapt dat ze al wel een deal met onder andere techgrootmach Foxconn en het Koreaanse SK Telesys hebben gesloten. Een goed voorteken, want grote partijen gaan er mee aan de slag, al zegt dit nog weinig over wanneer gadgets met draadloze oplaadmogelijkheden via RF op de markt komen.

Nog geen reacties

    • @fant: Waarom dromen? Al lukt het je om een prototype te maken en je kan het voort borduren, zie ik een flinke geldboom groeien!

      Dan kan je met je Tesla’tje lekker naar de Oostenrijkse sneeuw tuffen! 😉

      • @GH: Nouja, dan zou je om de 12 meter wel zo’n kastje in het wegdek moeten stoppen met genoeg kracht om meerdere auto’s op te laden. En dan nog het probleem van de auto automatisch laten connecten met elke 12 meter een ander kastje. Maar als ze de range kunnen vergroten en/of eventueel een andere techniek dan bluetooth zouden kunnen gebruiken, kan dat al enorm helpen.

        Dus het duurt nog wel even voor zoiets überhaupt in de buurt komt van realiteit vrees ik, al helemaal met de hoeveelheid stroom die een elektrische auto nodig heeft. Maar de potentie is er! En technologie heeft de neiging onvoorstelbaar rap te verbeteren. Misschien een leuk begin om het in parkeerplaatsen te verwerken zodat je auto automatisch oplaadt als je even een kop koffie gaat halen zonder dat je stekkers hoeft in te pluggen.

        En ik wou dat ik geld had om prototypes te bouwen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *