Deze rugzak doet er alles aan om je apparaten op te laden

CSIRO
De Flexible Integrated Energy Device (FIED) wordt op dit moment getest als knalgele rugzak, en moet uiteindelijk alle oplaadproblemen van je gadgets verleden tijd maken.

De Australische Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) ontwikkelde in 2007 een flexibele batterij, die resulteerde in de rugzak die je bovenaan dit artikel ziet. Het team liet aan de website Mashable weten waarom deze rugzak zo bijzonder is.

Flexibele batterij
De FIED bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen. Allereerst worden de bewegingen van de drager omgezet in energie, die opgeslagen wordt door een flexibele batterij die in de tas verwerkt is. Daarnaast is er een draadloze lader aanwezig, waarmee smartphones en andere gadgets gemakkelijk opgeladen kunnen worden zonder het gebruik van een kabel.

Ook zijn er uitschuifbare oplaadkabels in de tas te vinden, die je kunt gebruiken om apparaten op te laden die draadloos laden niet ondersteunen, of om de batterij in de rugzak op te laden voordat je van huis gaat. Deze accu kun je tevens gebruiken om een kleine strip met LED-lampjes te voorzien van stroom, zodat het gemakkelijker wordt om in het donker je spullen te vinden.

CSIRO

GPS en senioren
De FIED is volgens de makers uitermate geschikt voor mensen die onder gevaarlijke omstandigheden werken, en ten alle tijden een GPS of lamp bij zich moeten dragen. Ook senioren die een alarm bij zich hebben kunnen er met deze tas voor zorgen dat hij nooit leeg hoeft te zijn.

De grootste uitdaging voor het team is om de batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan, en daar doet CSIRO dan ook nog steeds onderzoek naar. De flexibele batterij is volgens het bedrijf zonder twijfel de drijvende kracht achter de tas, en zou ook gebruikt kunnen worden om het design en de kwaliteit van wearables ten goede te komen, zo schrijft CSIRO op haar blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *