Deze ruimtelift kan je 96.000 km de lucht in brengen

Deze ruimtelift kan je 96.000 km de lucht in brengen
Het is niet langer alleen een scenario in scifi. Een bedrijf is daadwerkelijk bezig om een stairway to heaven lift naar de ruimte te bouwen.

Het idee komt van Obayashi Cooperation, een Japans bedrijf dat zich als doel heeft gesteld om in 2050 een werkende ruimtelift op te leveren. Voor de bekabeling wordt geen staal gebruikt, maar koolstofnanobuisjes (GIF’je). Honderd keer sterker dan staal. Obayashi gaat er vanuit dat deze techniek rond 2030 ver genoeg is om er gigantische kabels van te maken.

Een enkeltje naar het nieuwe ruimtestation, dat aan de andere kant van de kabel wordt bevestigd, duurt zeven dagen. Het transport gaat met een soort auto’s die zijn uitgerust met een magneetmotor. Naast het transport voor mensen kan er ook gemakkelijk vracht naar de ruimte worden vervoerd (kernafval bijvoorbeeld) en ziet metn een manier om grote hoeveelheden zonne-energie naar de aarde te transporteren.

Obayashi zegt dat ze met universiteiten samenwerken aan het project en de hulp van andere bedrijven nodig zullen hebben voor de realistatie. Op eigen houtje een ruimtelift bouwen zou niet mogelijk zijn. In onderstaande video worden een aantal renders van de futuristische lift getoond.

[gv data=”tolop5yQ_Gw”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *