Deze Samsung 12 MP sensor komt NIET uit de Galaxy S7

Dual Sensor
Voor de Galaxy S7 werd gekozen voor een 12 megapixel sensor in plaats van de 16 megapixel variant die we kennen uit de S6. Boven afgebeelde sensor is echter niet afkomstig uit de S7.

Dit is namelijk een gloedjenieuwe sensor die Samsung vandaag heeft onthuld. De sensor die huist in het nieuwste vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse merk is afkomstig van Sony. Deze nieuwe sensor wordt echter in eigen huis ontwikkeld. Samsung heeft gezegd dat de nieuwe Dual Pixel sensor al in massaproductie is genomen.

Het stukje techniek moet betere gedetailleerde en accurate shots opleveren. Tevens is de sensor sneller. In tegenstelling tot de Sony-variant, beschikt deze nieuwe Dual Pixel over Samsung’s ISOCELL technologie. De techniek doet de pixels meer van elkaar gescheiden houden, wat moet resulteren in een beter resultaat als de foto met slechte belichting genomen is. Samsung heeft niet bekend gemaakt welke smartphone als eerste de beschikking krijgt over de nieuwe Dual Pixel sensor.

2 reacties

  1. De S6 is soms uitgerust met een Sony sensor, maar soms ook met hun eigen Samsung sensor.

    Wie weet zijn ze beperkt in productiecapaciteit van die nieuwe sensor van hun, en kiezen ze daarom (wederom) deels voor een Sony sensor, en deels voor hun eigen sensor in de S7.

    Maw, mogelijk zien we deze wel terug in een latere lichting van de S7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *