Deze Samsung-paraplu waarschuwt je voor meer dan regen

Opus One paraplu
Geen enkele weergod kan tegen deze hightech-paraplu op.

Dat Samsung flink ‘nat is gegaan’ met de Galaxy Note 7 is onderhand bekend. Gelukkig houdt het bedrijf zich naast ontploffende en audiojack-loze smartphones ook bezig met andere toffe technologie, waaronder paraplu’s. De Opus One is een slimme paraplu die je vertelt wanneer het tijd is om zijn vleugels open te slaan.

De techniek achter de Opus One is redelijk simpel: verbind het apparaat via bluetooth met je telefoon, waardoor de paraplu weet wanneer hij gebruikt moet worden. Voordat je naar buiten gaat, schud je de Opus One heel even om dit te checken.

Door middel van het ingebouwde LED-lampje weet je of je de paraplu nodig hebt; rood betekent dat er regen op komst is, terwijl je met groen in alle veiligheid naar buiten kunt.

Naast de enorm handige basisfunctie, heeft de Opus One nog veel meer in petto. Door middel van trillen laat de paraplu je weten wanneer je een bericht of melding ontvangt op je smartphone. Word je gebeld, dan blijft het handvat van de paraplu trillen totdat je actie onderneemt.

Ook is er een speciale feature aanwezig die je op de hoogte stelt wanneer je je smartphone of paraplu uit het zicht begint te raken, voordat de bluetooth-verbinding wegvalt. Weer een zorg minder zullen we maar zeggen.

Opus One

Op dit moment is de Opus One helaas alleen verkrijgbaar in Japan en Korea voor zo’n 100 euro. Voor dat geld krijg je naast alle slimme snufjes ook gewoon een mooie paraplu. Het doek is gemaakt van ponge zijde, waardoor deze extra afstotend werkt. De bijgeleverde AAA-batterijen zorgen ervoor dat je maar liefst een jaar lang met een gerust hart naar buiten kunt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *