Deze Samsung-telefoon draait NIET op Android

Samsung Tizen
Wat lijkt op een reguliere Samsung Galaxy, blijkt een telefoon te zijn waarin niet meer wordt geleund op Google’s besturingssysteem.

Samsung is een grootafnemer van het Android-besturingssysteem en het heeft de Koreaanse telefoonfabrikant naar de top van de mobieltjeswereld geholpen. Maar wil zo’n grote speler eigenlijk wel afhankelijk zijn van software die door derden word gemaakt? Nee. Daarom werd onlangs besloten om aan het eind van de zomer een high-end smartphone uit te brengen die op Tizen draait.

Tizwut?
Tizen is een open source OS dat grotendeels wordt ontwikkeld door Samsung en Intel. Samsung heeft er onderdelen van het eigen Bada-besturingssysteem aan toegevoegd, en het moet een tegenhanger gaan worden voor Android. Tizen ‘woont’ in de Linux Foundation. In onderstaande video wordt een testtelefoon met Tizen 2.0 gepresenteerd, om je een idee te geven.
[gv data=”PJkbevJg4-E”][/gv]

Op Tizen.gr zijn nu afbeeldingen verschenen van een onbekend Samsung-toestel dat wordt aangeduid als Redwood. Het draait Tizen 2.1.0 en te zien is dat het over Samsungs S-Voice spraakherkenningssoftware beschikt. Hij is verder uitgerust met 4G-connectiviteit en een ARM Cortex A9-processor. De schermresolutie is 1280×720.

Het is niet bekend of en wanneer de telefoon in de wiknels komt te liggen. Het zou ook nog om een ontwikkelaarstelefoon kunnen gaan.

[lg_folder folder=”Samsung/0_Divers/Tizen_Redwood/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. als dit geen android kloon is…

    ios 7.0 die nu van Android kopieert door in het drop down menu ook van die snelle acties zoals wifi en helderheid toevoegd krijgen we nu ook al Tizen die kopieert van Google’s OS…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *