Deze sensoren maken bloedprikken voor diabetici overbodig

Auteur: , 1 Reactie
Diabetes-Stickers

Als je lijdt aan diabetes, zul je een paar keer per dag moeten controleren of je bloedsuikerspiegel nog op pijl is. Dit doet men al jaren door snel wat bloed af te nemen met een prikje, maar daar kan nu verandering in komen.

Wetenschappers aan de Universiteit van Californië zijn naar eigen zeggen al ver gevorderd met hun sensoren, die je gemakkelijk op je huid plakt als een tijdelijke tatoeage. De sensoren meten de bloedsuikerspiegel zonder dat je bloed hoeft te prikken.

Gegevens op je smartphone
De prototypes van de sensoren moeten nog met een los apparaatje afgelezen worden, maar het uiteindelijke product heeft genoeg aan een Bluetoothverbinding, zodat alle informatie die een diabetici nodig heeft gewoon op het scherm van zijn of haar smartphone verschijnt. Sterker nog, het is hierdoor zelfs mogelijk om de data direct naar de dokter of de cloud te verzenden.

Diabetes-tatoeage

De sensoren zijn enorm goedkoop (een paar cent), en kunnen met gemak een dag meegaan. Iedere ochtend dus deze tijdelijke tatoo op je arm plakken kan je in de loop van de dag dus een hoop gedoe besparen. Hoewel de sensoren nu dus vooral gepromoot worden om mensen met diabetes een handje te helpen, kan hij in de toekomst ook gebruikt worden om alcohol of drugs te detecteren.1 reactie

M’n broer heeft al van jongsaf diabetes (type 1 dus) en heeft tegenwoordig een insulinepomp. Deze werkt ook met sensoren en spuit meteen de nodige insuline in. Ook wanneer z’n suikerspiegel te laag komt geeft het toestel een signaal! Een artificiële pancreas dus ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).