Deze slimme beker weet wat je drinkt

Vessyl beker
Naast de slimme bril van Google en de knappe smartwatches die overal opduiken, komt er nu ook een slimme beker op de markt: de Vessyl.

Via sensoren herkent deze beker namelijk wat de gebruiker allemaal tot zich neemt, zoals een pilsje van Heineken of een McDonalds-milkshake. Als Vessyl het merk niet herkent, gaat het over op de inhoud, zoals sinaasappelsap, zo vertelt bedenker Justin Lee tegenover The Verge.

Naast het tonen van de inhoud laat de slimme beker ook zien hoeveel calorieën de drinker binnenkrijgt en hoeveel suiker of vet zijn of haar drankje bevat. Die informatie verschijnt op een display aan de zijkant van de beker. Bij warm weer geeft de beker je ook nog eens een seintje als je te weinig water heb gedronken. Volgens de makers gaat een volledig opgeladen Vessyl-beker ongeveer een week mee.

De slimme beker zal in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en is nu al te pre-orderen voor 99 dollar. Het is nog even afwachten wanneer de beker precies op de markt komt, maar volgens de laatste berichten zou dat in het eerste kwartaal van 2015 zijn. De uiteindelijke verkoopprijs van de beker zal rond de 200 dollar liggen.

[gv data=”lu4ukHmXKFU”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *