Deze smartphone heeft geen knoppen en ports

Auteur: , 3 Reacties
Meizu heeft een mooi design onthuld

Sexy design, maar wel met wat kanttekeningen.

Het uiteindelijk design van smartphones zal de komende jaren extreem gaan veranderen. Technologie wordt kleiner en nieuwe ideeën zoals opvouwbare schermen worden langzaam gangbaar. Een andere feature die nagestreefd wordt is een randloos design zonder externe knoppen. Wat dat betreft is Meizu waarschijnlijk het eerste merk dat dit probeert.

Het Chinese merk kondigt stilletjes hun eerste knop- en portloze smartphone aan, genaamd Meizu Zero. Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om te achterhalen waar de naam ‘Zero’ dan precies vandaan komt… Nul knoppen en gaten.

Hoe dan ook, het is een solide smartphone zonder inhammen, gaten, knoppen en schuifjes, wat een aantal leuke voordelen met zich meebrengt. Allereerst krijgt hij een IP68 water- en stofbestendigheidsrating; hij zou volledig waterdicht moeten zijn tot in elk geval 1 meter diep. Dat is niet heel gek, want er zitten natuurlijk geen gaten in het toestel voor het opladen of luisteren van muziek. Overigens moet nog maar blijken of het toestel écht waterdicht is, want dat bleek bij Sony ondanks een uitgebreide marketingcampagne niet zo te zijn.

En dat is dan ook gelijk een van de nadelen; geen headphone jack, maar ook alléén maar draadloos opladen. Een moderne smartphone is meestal binnen een half uurtje wel vol (mits hij snel laden ondersteunt) terwijl een draadloze oplader (18 Watt in dit geval) er een stuk langer over doet. Ook zijn ‘gewone’ handigheden zoals het plaatsen van een SIM-kaart, het verplaatsen van bestanden of het uitbreiden van je geheugen simpelweg niet mogelijk.

Kortom, je moet we wat inleveren voor het strakke, keramische design. Door middel van een eSIM moet je bellen, je geheugen is simpelweg niet uitbreidbaar (al kunnen veel grote jongens dat tot mijn frustratie ook niet) en je zit opgescheept met langzamer opladen.

Is dat allemaal geen probleem voor je, dan is de Meizu Zero een prachtige optie voor. Vooralsnog is het niet bekend wat de exacte specs van het toestel zijn en of hij in de Benelux verkrijgbaar zal zijn. Zeer binnenkort weten we daar meer over.

Meizu komt vaker met gekke, innovatieve ideeën. Zo kwamen de Chinezen met een smartphone met een tweede scherm, vér voor de hype van meerdere schermen echt een sprintje trok. Ook bracht het merk een smartphone uit met een wel heel krachtige processor.

Via: AndroidAuthority
Foto @Meizu3 reacties

Gaaf hoor. Van alle Chinese fabrikanten is dit merk misschien nog wel het meest vreemde buitenbeentje. Vijf, zes jaar terug al begonnen ze bijvoorbeeld al met afwijkende beeldverhoudingen en eigenzinnige software. Jammer dat hun telefoons vaak niet zo goed compatibel zijn met onze netwerken.
@rrrobert: Nog steeds? Ik dacht dat veel fabrikanten ( zoals Xiaomi ) meer banden zijn beginnen ondersteunen, omdat de verkoop buiten China ook al best de moeite begint te worden.
@simonmc: voor Meizu geldt helaas ‘nog steeds’, inderdaad. Grote jongens als Huawei, Oppo OnePlus en Xiaomi hebben dat wel veel beter voor elkaar, alhoewel ook die soms nog modellen aanbieden die veelal geen ondersteuning voor de 800 MHz 4G frequentie (band 20) bieden. Best wel balen soms, want telefoons als bijvoorbeeld de Mi 8 SE, Meizu 16, Vivo Nex en zo zijn m.i. erg interessante smartphones.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).