Deze smartphone is hack-proof

Deze smartphone is hack-proof
En gemaakt door John McAfee.

John McAfee heeft plannen om een smartphone te lanceren die je niet kunt hacken. Volgens McAfee zou dit het meest hack-proof apparaat ooit gelanceerd kunnen zijn.

John McAfee is bekend van de anti-virussoftware McAfee. Hij is al sinds 1994 weg bij het bedrijf en stort zich nu in andere tech ondernemingen en investeringen.

McAfee is ervan overtuigd dat mensen wel degelijk geïnteresseerd zijn in een smartphone met maximale privacy. De smartphone gaat officieel de John McAfee Privacy Phone heten. Spannend is de naam dus niet.

De telefoon zal gelanceerd worden door het beveiligingsbedrijf MGT, waar hij ook de baas van is. Eerder deze week postte hij al een foto van de John McAfee Privacy Phone op Twitter.. Het lijkt erop dat de hack-proof telefoon op een versie van Android draait.

Volgens McAfee is deze privacy telefoon anders dan anderen. Je zou namelijk niet alleen de batterij kunnen verwijderen, maar ook de WiFi, Bluetooth en draadloze geolocatie hardware, de camera en de microfoon. Daarnaast is de telefoon beveiligd tegen ISMI catcher apparaten die ontworpen zijn om mobiel telefoons en locaties te onderscheppen. Ook heeft de webbrowser op de telefoon een soort anonymizer, waardoor je geen last hebt van advertenties tijdens het surfen.

Over de specifieke hardware van de John McAfee Privacy Phone is nog niets bekend. Dit zal pas een week voor de lancering van de telefoon uitkomen. Het plan is dat de telefoon later dit jaar gelanceerd zal worden en een prijs van $1,100 zal hebben. McAfee verwacht dat vooral bedrijven gebruik gaan maken van de telefoon en kopers die simpelweg een veiligere mobiele telefoon willen hebben.

McAfee is wel zeer zelfverzekerd van het succes van de eerste telefoon, want de tweede telefoon wordt al verwacht in de zomer van 2018. Deze zal zowaar nog meer hack-proof zijn belooft McAfee.

Wij zijn nog wel even kritisch. Eerdere pogingen om een extra veilige telefoon te maken zijn in het verleden vaker mislukt. (Via Android Authority)

4 reacties

  1. “want de tweede telefoon wordt al verwacht in de zomer van 2018. Deze zal zowaar nog meer hack-proof zijn belooft McAfee. ”

    ja whatever, die vent ziet er nog steeds uit als een serial killer. ik vertrouw hem voor geen haar.

  2. De anti-virus software met zijn naam is complete bagger; belooft niet veel goeds voor z’n telefoons. (Ook al is ie al weer lang weg bij de virusscanner)

  3. klinkt misschien een beetje hard of sarcastisch, maar ik gok zomaar dat er een order van een stuk of 1000 in syrie geplaatst is door een of andere groep die wel is wat probleembjes heeft met de rest van de wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *