Deze smartphonebatterij is opgeladen in twee minuten

Auteur: , 3 Reacties
StoreDot

De telefoon van de toekomst heeft minder van twee minuten nodig om volledig opgeladen te worden.

Vorig jaar liet startup StoreDot al een prototype van de batterij zien, die echter door het logge ontwerp en reusachtige stekker niet bepaald praktisch waren. Het design dat ze deze dagen op de CES-beurs in Las Vegas tonen komt echter een stuk dichterbij een product dat je zo in de winkel kunt leggen.

Galaxy S5
Dit nieuwe prototype voegt namelijk geen enorm blok toe aan je smartphone, en krijgt een batterij van een Galaxy S5 toch van 0 naar 100 procent in minder dan twee minuten. StoreDot krijgt dit naar eigen zeggen voor elkaar omdat ze anders denken dan de bestaande smartphonefabrikanten.

In plaats van steeds de capaciteit van een batterij te verhogen, heeft het bedrijf de complete interne techniek in een accu op de schop genomen. Het resultaat: een accu die razendsnel vol, maar ook relatief vlug leeg is.

Storedot-Batterij

Volgens StoreDot is een batterij die maximaal vijf uur meegaat echter geen probleem meer als je hem één a twee keer per dag even een minuutje in het stopcontact stopt. Het volgende obstakel voor de startup is om hun uitvinding ook daadwerkelijk in de handen van de consument te krijgen.

Kleine aanpassingen
Naar eigen zeggen zal hun geavanceerde accu zo’n vijftig dollar toevoegen aan de prijs van een smartphone, en zullen fabrikanten nog wat kleine aanpassingen moeten doen om hem te gebruiken in hun toestel, zo schrijft Mashable.

StoreDot voert daarom continu gesprekken met de bekende telefoonmerken, en als alles goed gaat verschijnt het eerste toestel met de vliegensvlugge accu in 2017. In de toekomst wil het bedrijf ook accu’s ontwikkelen voor elektrische auto’s, zodat ze niet in een paar uur, maar na een paar minuten weer de weg op kunnen. Het eerste prototype voor deze auto-accu moet dit jaar nog verschijnen.3 reacties

Nou, ik heb liever een dikke blok (wat een toestel ook wat handelbaarder en minder gevoelig voor buigen maakt dan een grote, dunne telefoon) die in de nacht zo’n 6 à 8 uur aan de lader hangt, maar dan ook een dag of 5 mee gaat.
“Volgens StoreDot is een batterij die maximaal vijf uur meegaat echter geen probleem meer als je hem één a twee keer per dag even een minuutje in het stopcontact stopt.”
Nou, ik zie het nog steeds als een probleem. Sterker nog, ik zie het als 2 problemen. Niet alleen omdat ‘ie zo snel leeg raakt, maar ook omdat ik dan meerdere keren per dag een stopcontact moet opzoeken om dat ding te laden.
5 uurtjes stroom geen probleem??
pfff wat een kolder, tegenwoordig met die 3500Ma + batterijen gaan ze al 2 dagen mee als je ze normaal gebruikt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).