Deze smartphones hebben de beste selfie-camera’s van dit moment

Auteur: , Geen reacties
De winnaar!

We maken nog steeds massaal selfies, maar welke smartphone kun je daar het beste voor gebruiken?

DxOMark is dé autoriteit als het gaat om cameratests. Elke nieuwe smartphone wordt door de mangel gehaald en krijgt vervolgens een score op basis van een aantal vaste criteria. Denk aan kleurechtheid, huidskleur, scherpte, contrast, belichting, enzovoort. Maar genoeg theorie, over naar de praktijk.

Uit de tests blijkt namelijk dat de Samsung Galaxy Note 9 en de Google Pixel 3 het best scoren: 92 punten voor hun selfiecams. De Xiaomi Mi Mix 3 (84), iPhone XS Max (82) en Samsung Galaxy S9 Plus (81) maken het lijstje compleet. De onderzoekers bekeken meer dan 1.500 foto’s en twee uur aan videomateriaal. Per apparaat, dus we kunnen wel concluderen dat de test grondig is uitgevoerd.

Google scoort vooral op het gebied van texturen en details, terwijl dat soms wel voor wat meer ruis zorgt. Samsung haalt die ruis grotendeels uit zijn foto’s, maar dat betekent wel dat er details verloren gaan. De Pixel 3 scoort daarom het beste voor foto’s, de Note 9 voor video.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).