Deze software-bug doet een Boeing 787 neerstorten

Boeing 787 Dreamliner
De Amerikaanse luchtvaart heeft bij de Boeing 787 een foutje in het systeem ontdekt. Laat het vliegtuig 248 dagen onafgebroken aanstaan en de stroom kan uitvallen. Met alle gevolgen van dien..

De 787 Dreamliners zijn al een aantal jaren in gebruik bij verschillende vliegtuigmaatschappijen maar hebben gelukkig nog nooit dit mankement ondervonden. Volgens Boeing gebeurt het in de praktijk ook nooit dat een vliegtuig 8 maanden lang onafgebroken aanstaat. Toch ontwikkelen ze nu een software-update die dit probleem moet oplossen. Tot die tijd adviseert Boeing om de toestellen om de 120 dagen volledig uit te zetten.

De fout is ontdekt in een simulatie die de Amerikaanse luchtvaart uitvoerde. De stroom van het toestel zou volledig uitvallen wat het vliegtuig onbestuurbaar zou maken. De laatste tijd wordt er steeds meer gehamerd op de veiligheid van vliegtuigen. Zowel voor de bemanning en de passagiers als het toestel zelf.

Nog geen reacties

    • @towi1989: De fout kwam boven bij een simulatie. Het zal waarschijnlijk nooit voorkomen. Maar goed, het is vrij zeker wat het probleem is en dat is echt iets knulligs. Als er daardoor een vliegtuig zou crashen zou het echt een schande zijn.

      Off-topic: Even serieus de login van autoblog/apparata is de slechtste die ik ooit ben tegengekomen…. Ik kan mij niet voorstellen dat alleen ik daar last van heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *