Deze speelgoedrobot is slimmer dan een Mars-rover


Dat zegt althans de fabrikant.

Een behoorlijke claim, maar de Cozmo van smart-toy bedrijf Anki, bekend van Anki-Drive en Anki Overdrive, is dan ook geen gewone robot. Het doel was om ‘voor het eerst’ een robot met persoonlijkheid te maken voor de consumentenmarkt (zoiets als een Aibo, of Pepper dus eigenlijk – die al bestonden). Je kunt samen met hem spelen, maar hij is ook in staat zichzelf te vermaken. Hij heeft niet per se interactie met een mens nodig, maar kan daar wel van leren.

Via een app (Android en iOS) kun je spelletjes met hem spelen, zoals één waarin twee gekleurde blokken van kleur veranderen en het erom gaat ze zo snel mogelijk aan te tikken als ze beide dezelfde kleur tonen. Klinkt misschien niet meteen héél interessant, maar het leuke is dat de robot een reeks reacties toont afhankelijk van of hij wint of verliest. Cozmo kan die blokken bijvoorbeeld ook uit zichzelf gaan stapelen en wordt kwaad als jij ze omgooit. Hetzelfde gebeurt als hij zelf in zijn taak faalt. Het is dan ook de persoonlijkheid die voorop staat, en ervoor moet zorgen dat je hem meer als een soort huisdier gaat zien dan als een apparaat.

Cozmo beschikt verder over gezichtsherkenning, rupsbanden om op rond te rijden en sensoren die bijvoorbeeld de rand van de tafel herkennen.

Of en wanneer Cozmo hier verkrijgbaar komt is momenteel niet duidelijk. In de VS ga je er 180 dollar voor betalen.

[gv data=”aVpz8yBBKO0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *