Deze stad heeft een pad voor smartphone verslaafden

Auteur: , Geen reacties
Deze stad heeft een pad voor smartphone verslaafden

Smartphone zombies opgelet!

In China zijn ze op het punt van technologie enkele stappen verder dan het Westen. Sommige idee├źn klinken grappig in een kroeg, maar zijn de realiteit in het Aziatische land. Zo ook dit idee.

In de Chinese stad Xi’an loopt een voetgangerspad waar alleen mensen op mogen lopen met een smartphone in de hand. Het pad, gelegen op Yanta Road, vereist dat je neerkijkt op je smartphone en vooruit loopt. Zo kunnen mensen ongestoord op de smartphone kijken en anderen om hen heen negeren. Bovendien wordt je ook niet raar aangekeken als je op deze weg als een zombie loopt. Ieder ander op Yanta Road doet immers hetzelfde.

Het pad is 80cm breed en 100 meter lang. De rode, groen en blauwe kleuren geven aan dat dit niet zomaar een voetgangerspad is. De Chinese media vindt het wel een goed plan. Je hoeft niet op te letten op andere auto’s of fietsers. Wel bestaat er de kans dat je tegen een andere ‘zombie‘ aanloopt. Maar dat valt nu eenmaal niet te voorkomen.. (via The Paper)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).