Deze sterspeler is niet meer op cover FIFA 19 te vinden

Pijnlijk
Een half jaar na de release bedacht EA zich.

FIFA is verreweg de grootste voetbal-game ter wereld en EA Sports’ geldmachine heeft dan ook een zekere verantwoordelijkheid tegenover hun spelers. Althans, dat zal de ontwikkelaar denken nadat Cristiano Ronaldo van de cover van het al uitgekomen FIFA 19 werd geknikkerd.

Jazeker, de rijke stinkerd, een van de beste (en meest gelikte) voetballers ter wereld is niet meer te zien op de cover van FIFA 19. Nu is dat niet super gek; Messi of mijn favoriet, Neuer, staan ook niet op de cover. Het gekke is daarentegen dat de Portugese spits sinds de release van FIFA 19 in september van vorig jaar wél op de cover stond.

Sterker nog, hij was de enige die de voorkant van het game-hoesje sierde. Het is zeer onconventioneel voor uitgever EA om halverwege een levenscyclus van een game de cover nog aan te passen. Het Amerikaanse bedrijf zwijgt uiteraard over de reden van het verwijderen van de Portugees, maar de rest van de wereld begrijpt het al lang: Cristiano Ronaldo wordt op het moment onder de loep genomen vanwege een verkrachtingszaak die zich in 2009 zou hebben voltrokken.

Naast de cover moet Ronaldo ook in het laadscherm plek maken voor andere jongens uit de business. Hij is overigens wel nog gewoon te spelen in de verschillende modi van de game. De cover-streak van Ronaldo is daarmee vervroegd tot een einde gekomen. Messi stond vier keer op de cover (3 keer alleen), Ronaldinho stond er 5 keer op en Wayne Rooney liet zijn robuuste Engelse schedel ook 5 keer zien op de voorkant van een FIFA-game.

https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1093207702564683778

De nieuwe cover bestaat uit de meesterlijk sympathieke Belg Kevin de Bruine, Paris Saint Germain’s Neymar en Ronaldo’s teamgenoot bij Juventus, Paulo Dybala.

Meer over FIFA lezen? In dit artikel lees je hoeveel exemplaren van de populaire games er wereldwijd zijn verkocht. Ook check je hier alles over de lootbox-controverse rondom FIFA-games in België en wellicht ook in Nederland.

Foto @EA Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *