Deze sticker op je arm voorziet wearables van energie

Plak-Accu
Het grootste probleem waar ontwikkelaars van wearables tegenaan lopen is de batterijduur. Onderzoekers presenteren daarom deze sticker, die jouw lichaam gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Een team van de National University of Singapore ontwikkelde deze opplak-accu die niet veel groter is dan een postzegel. Deze zet statische elektriciteit om in bruikbare energie.

De ene kant zit op je arm geplakt, terwijl de andere bedekt is met siliconen waar een flinterdun laagje goud onder zit. In de kleine ruimte tussen deze twee laagjes zitten kleine stukjes siliconen rubber die de energie opnemen.

Hoeveel stroom?
Tijdens een demonstratie toonde het team aan hoeveel stroom de sticker op kan wekken. Als je het plakkertje op je onderarm of je keel plakt, blijkt dat het ballen van je vuist of praten 7,3 en 7,5 volt opwekt. Als je er echter direct met je vinger op tikt, wekt het apparaatje 90 volt op; genoeg om een paar LED lampjes te laten branden.

Het gaat hier nog om een vroege versie, maar het team is ervan overtuigd dat als dit doorontwikkeld wordt, er accu’s voor wearables kunnen ontstaan die volledig draaien op de dagelijkse activiteiten van de drager, zoals lopen, praten en spullen oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *