Deze techgigant verdient niets aan zijn smartphones

Geen winst voor dit bedrijf
Het topbedrijf uit Aziƫ vertelt openhartig over de strategie die zij hanteert.

Dat Xiaomi in haar thuisland China wordt gezien als een absoluut topmerk is je wellicht al bekend. Helaas zijn er weinig mogelijkheden om de hoogwaardige toestellen van het bedrijf naar Europa te krijgen. Een sterke factor van het bedrijf is dat het haar apparatuur voor een relatief lage prijs verkoopt.

Maar dat gaat Xiaomi niet in de koude kleren zitten. In een interview met Reuters meldt Hugo Barra, vice-president van Xiaomi, dat het bedrijf in theorie 10 miljard smartphones zou kunnen verkopen en er alsnog niets aan zou verdienen. Barra reageert hiermee op het de dalende smartphoneverkoop van het bedrijf.

Het business-model van Xiaomi is erop gericht om zoveel mogelijk klanten in lengte van jaren aan zich te blijven binden, zodat het op een vaste jaarlijkse omzet kan rekenen. Het lange termijnplan van Xiaomi is niet zo heel gek, zeker wanneer je nagaat dat het bedrijf zich de laatste tijd zich op meerdere markten bezighoudt. Zo wil het op de lange termijn met andere apparatuur meer winst boeken.

Ondanks de verklaring van Barra blijft het zorgelijk dat de smartphoneverkoop in 2016 van Xiaomi met maar liefst 12 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Wij hopen in ieder geval dat het bedrijf zich staande houdt, zodat het bedrijf ooit haar officiƫle intrede kan maken op de Europese markt.

EĆ©n reactie

  1. Het boek “little rice” van Clay Shirkly is zeker de moeite waard. Gaat over dit bedrijf en hoe ze opereren. Zeer interessant. Volgende keer dat ik in China ben ga ik er een proberen te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *