Deze telefoon stuurt persoonlijke informatie naar China

Deze telefoon stuurt persoonlijke informatie naar China
Het Chinese Xiaomi wist vorig jaar al bijna 20 miljoen telefoons te verkopen. Maar er zit blijkbaar een addertje onder het gras.

Zo zijn de telefoons officeel nog niet te koop buiten China, maar via onofficiƫle kanalen komen de telefoons toch deze kant op. Het probleem is alleen dat uit een test, dat door het Finse beveiligingsbedrijf F-Secure is gedaan, is gebleken dat het persoonlijke informatie naar de servers van Xiaomi verstuurt. Dat zijn gegevens zoals telefoonnummers en volledige contactlijsten van gebruikers.

F-secure gebruikte hiervoor een nieuwe Xiaomi RedMi 1S telefoon. Nadat ze een nieuwe sim-kaart installeerde en verbinding maakten met WiFi kwamen ze erachter dat de telefoon de IMEI code en telefoonnummers naar een eigen server in China verstuurde. Daarnaast werd ook de naam van de provider mee verstuurd. Dat is natuurlijk zeer opmerkelijk te noemen.

Overigens is Xiaomi in China qua populariteit Samsung gepasseerd! Samsung staat namelijk niet langer bovenaan de lijst van grootste smartphoneverkopers in China, zo wist marktonderzoeker Canalys deze week te melden. Samsung en Xiaomi hebben een marktaandeel van respectievelijk 14 en 12 procent.

3 reacties

  1. Dat was te verwachten toch, ik kijk er niet van op. Ik heb zelf ook een telefoon van Chineze makelij, maar daarvan kijk ik niet op. Ik heb niets te verbergen en doe ook geen rare dingen met mijn foon, of op enige website via de foon, aan mijn info heeft men niet zoveel, denk ik. Ik heb standaard datagebruik en wifi uitstaan, dan wordt het volgen ook al lastig en het spaart enorm aan energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *