Deze telefoons hebben de langste batterijduur

smartphones-langste-batterijduur
Opvallende afwezige is de iPhone.

Als je een nieuwe smartphone wil kopen zijn er talloze specificaties waar je op kunt selecteren. Aangezien je mobiel bereikbaar wil zijn is de batterijduur een van de belangrijke criteria. In dit artikel zetten we op een rij welke factoren van invloed zijn op de batterijduur van jouw telefoon en welke telefoons op dit moment de langste batterijduur hebben.

Wat beïnvloedt batterijduur?
Het gebruik van jouw mobiele telefoon kost energie en die energie komt uiteraard uit de batterij. Het is dan ook logisch dat de grootte van de batterij van invloed is op de batterijduur. Daarnaast kun je energie besparen door jouw smartphone zuiniger te gebruiken. Het beeldscherm is daarbij de grootste factor. Hoe helderder het beeld, hoe hoger het energieverbruik. Je kunt daarom veel energie besparen door de helderheid te verminderen en de telefoon sneller te laten vergrendelen als je hem niet gebruikt. Apps zijn andere grootverbruikers. Door via ‘instellingen’ op batterij te drukken zie je direct welke Apps het meeste verbruiken. Daarnaast zijn updates en notificaties berucht. Notificaties zorgen er namelijk voor dat jouw scherm steeds aangaat. Zo activeer je dus steeds een grootverbruiker. Met deze informatie in het achterhoofd is het natuurlijk interessant om te zien welke telefoons de langste batterijduur hebben. Wij zetten de top 5 op een rij.

De smartphones met de langste batterijduur
Zoals we net hebben gezien is de levensduur van jouw batterij afhankelijk van jouw gebruik. We gaan ervan uit dat je de telefoon gemiddeld gebruikt. Volgens onderzoek is dat zo’n 2 uur per dag, waarvan een uur mobiele dataverbruik voor websites en apps, een half uur video’s streamen en een half uur bellen. Daarnaast gaan we uit van standaard-instellingen. Op basis van die gegevens komen we tot de volgende resultaten.

5. Xiaomi Mi Max 2
De telefoon van deze fabrikant, die men ook wel de Chinese Apple noemt, is sinds juni 2017 op de markt. De schermresolutie is 1080 x 1920 pixels en de batterij een Li-Ion 5300 mAh batterij. Mocht de batterij toch leeg raken is deze door de fast charge techniek weer snel opladen. Normaal gesproken gebeurt dit pas na 155 uur als je in die tijd 30 uur en 15 minuten hebt gebeld, 19 uur en 21 minuten aan het browsen bent geweest en 21 uur en 37 minuten video’s hebt gekeken.

4. Asus Zenfone Max ZC550KL
De Asus Zenfone Max is een ouder toestel, dat al sinds januari 2016 op de markt is. De lage resolutie van 720 x 1280 pixels en grote Li-Po 5000 mAh battery zorgen ervoor dat deze telefoon toch nog in de top 5 van telefoons met langste batterijduur belandt. Hoewel je over de kwaliteit uiteraard kunt twisten kan je met deze telefoon 27 uur en 47 minuten bellen, 20 uur en 22 minuten browsen en 15 uur en 40 minuten video kijken. Je hoeft de telefoon dan pas weer na 157 uur aan de oplader te leggen.

3. Motorola Moto G7 Power
Na de eerdere oudere toestellen zien we met deze smartphone de eerste topnotering van een telefoon die dit jaar, in januari, uitkwam. Het toestel heeft een resolutie van 720 x 1570 pixels en een Li-Po 5000 mAh batterij, die geschikt is voor fast charging. Dit is pas weer nodig na 179 uur, waarin je 42 uur en 52 minuten hebt gebeld, 21 uur en 45 minuten browsen hebt verbruikt en 23 ur en 58 minuten videocontent hebt gezien.

2. Gionee Marathon M5
Deze telefoon van dit onbekende merk is al sinds november 2015 op de markt. De voorzichtige resolutie (720 x 1280 pixels) in combinatie met een enorme Li-Po 6020 mAh batterij, die je ook kunt gebruiken om andere toestellen op te laden via reverse charging, zorgen voor een batterijduur van 180 uur. Gezien de leeftijd van het toestel vragen we ons in hoeverre je er echt van genoten hebt, maar je hebt dan 38 uur en 07 minuten gebeld, 30 uur en 51 minuten gebrowst en 26 uur en 24 minuten video achter de rug.

1. Lenovo P2
De duidelijke winnaar van deze vergelijking is de Lenovo P2, die sinds november 2016 op de markt is. Ondanks de relatief hoge resolutie van 1080 x 1920 pixels haalt deze telefoon met Li-Ion 5100 mAh batterij, die geschikt is voor fast charging, een batterijduur van liefst 187 uur. Dit is genoeg om 34 uur en 49 minuten te bellen, 17 uur en 23 minuten te browsen en 23 uur en 11 minuten videocontent te bekijken.

Grote afwezige in dit overzicht is Apple en het is dan ook even zoeken. De iPhone met de langste batterijduur is iPhone 6S Plus met 1080 x 1920 pixels. Deze telefoon, die sinds september 2015 verkrijgbaar is, heeft een Li-Ion 2750 mAh batterij, waarmee je 109 uur vooruit kunt. Om de tijd te doden kun je dan 15 uur en 51 minuten bellen, 11 uur en 51 minuten verbruiken voor browsing en 13 uur en 57 minuten videocontent bekijken.

Het is opvallend dat met name oudere telefoons zo’n lange batterijduur hebben. Fast charging verklaart dit maar voor een deel, want veel van de telefoons in dit overzicht bieden die mogelijkheid ook al.
Wij maakten voor deze vergelijking gebruik van de gegevens van GSM-Arena.

2 reacties

  1. Dit artikel is gbewijst weer het gebrek aan kennis er zijn merken zoals Ulefone die gebruikt batterijen van 12000 mah en gaan 7 dagen mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *