Deze Terminator-arm komt uit een 3D-printer

I'll be backhand
Onlangs leerden we dat een Skynet-achtig kunstmatig brein binnen nu en tien jaar realiteit wordt, en we weten inmiddels ook wie de hardware voor deze robotrevolutie gaat verzorgen: de 3D-printer.

Sensoren printen

Deze scifi-achtige arm is een van de hoogtepunten uit het London Science Museum, waar momenteel een expositie met meer dan 600 objecten uit een 3D-printer wordt gehouden. Verantwoordelijk voor de kunstarm is een onderzoeksgroep van de Universiteit van Nottingham, en laten hiermee zien hoe een 3D-printer sterke structuren, mobiele verbindingen en gevoelige sensoren in een kunstmatig lichaamsdeel kunnen verwerken. Allemaal in één printproces.

Dat is echter nog wel toekomstmuziek, want de Terminator-arm is voorlopig alleen nog maar een ‘mock-up’. “Dit voorbeeld laat zien hoe stroomcircuits met temperatuurmeters en andere sensoren straks uit een 3D-printer komen en de beweging van de arm kunnen beïnvloeden. 3D-printen geeft ons de vrijheid om complexe structuren te maken, en ons doel is om tijdens het printproces elektronica in het object te verwerken,” aldus Richard Hague, verantwoordelijk voor het printclubje.

Een ander groot voordeel is dat dergelijke printtechnieken kunstledematen een stuk goedkoper maken, en het ziet er uiteraard meteen een stuk bruter uit. Als je die Series 800 terminator-look kan waarderen, natuurlijk

Deze Terminator-arm komt uit een 3D-printer

2 reacties

  1. Geweldige ontwikkelingen, ook voor diegenen die aan dupuytren lijden waarbij het te ver gevorderd is:
    https://www.youtube.com/watch?v=8_S22GNolm8
    Dan zou een deel in de hand/vingers vervangen kunnen worden, vervolgens echte/transplantatie huid erover trekken, klaar.

    Maar Erwin, naast al de links in het item mis ik de link naar de getoonde foto’s en onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *