Deze toekomstige update gaat Whatsapp weer leuk maken

Whatsapp
Moet je er wel van houden natuurlijk.

De concurrenten hebben het allang, maar bij Whatsapp slapen ze nog beetje. Ik heb het over stickers. Een leuke, uitgebreidere emoji die ook in GIF-vorm gebruikt kunnen worden. Onder andere LINE, Facebook Messenger en WeChat bieden deze functie en maken, in mijn ogen, een conversatie soms veel leuker dan die saaie emoji. Bovendien zijn er middels sticker-packs duizenden combinaties mogelijk.

Genoeg gezeurd over Whatsapp, want de berichtendienst gaat eindelijk overstag. Het toevoegen van stickers werd namelijk gespot door Android Police in een Beta-versie van de app. Het wordt mogelijk om standaard plaatjes te versturen en daarnaast kun je deze bewerken door bijvoorbeeld nog een plaatje toe te voegen of een tekst.

Het is nog onduidelijk hoe de stickers zich zullen manifesteren in de toekomstige publieke versie van Whatsapp. Het kan zo zijn dat je voor bepaalde stickers zult moeten betalen. De berichtendienst wil de app vooralsnog reclamevrij houden en dus moeten ze op zoek naar een verdienmodel. De stickers kun je terugvinden in betaversie 2.16.256. Het is nog niet bekend wanneer de update publiekelijk zal worden uitgerold.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *