Deze topserie wordt omgetoverd tot game

You're goddamn right
Zeg z’n naam!

Lekker crystal meth maken is een bezigheid die voor de meesten niet in de dagelijkse routine thuishoort. Met een aankomende mobiele game komt daar wellicht verandering in, want de iconische Walter White en zijn partner in crime Jesse Pinkman komen naar je smartphone.

Het is al 11 jaar geleden toen White voor het eerst te horen kreeg (kleine spoiler alert voor het eerste seizoen) dat hij kanker had en daardoor besloot om een criminele organisatie op te bouwen die de productie en distributie van het blauwe goedje onder handen neemt. Fans van de show hoeven de 5 seizoenen dit jaar niet voor de twintigste keer opnieuw te kijken, want ze mogen zelf een ‘onderneming’ gaan opzetten.

Dat is het idee achter Breaking Bad: Criminal Elements. De game wordt ontwikkeld Plamee en uitgegeven door FTX Games. De ontwikkelaar is nog relatief groen maar FTX Games heeft een hoop ervaring met games omtrent grote I.P.’s. De uitgever bracht namelijk eerder een mobiele game uit in het universum van Narcos, The Walking Dead en Criminal Minds. Die eerstgenoemde moet je overigens niet verwarren met een andere stand-alone Narcos-game.

Naast Heisenberg en zijn partner kunnen spelers ook interactie voeren met favoriete karakters als Gus Fring, Saul Goodman en Mike Ehrmantraut. Het doel van het spel is dus het opzetten van een eigen drugs-imperium, maar dat zou volgens de makers niet zo makkelijk zijn als het lijkt. De speler moet zich namelijk door allerlei dilemma’s banen, om nog maar te zwijgen om de gevaarlijke personages is de wereld van Breaking Bad.

Uiteindelijk zal het gaan om een strategie-game waarbij verhaal-elementen belangrijk zullen zijn. Verwacht daarentegen geen fantastische gratis game zoals Fallout Shelter. De game van Bethesda was en is gratis en zit ontzettend goed in elkaar. Die game werd door de ontwikkelaar van de populaire game-serie zelf gemaakt en diende als promotie. Breaking Bad: Criminal Elements wordt een commercieel product van een derde partij, dus zul je hier en daar gevraagd worden om met echt geld te betalen? You’re goddamn right.

Breaking Bad: Criminal Elements komt ergens dit jaar uit. Het is niet bekend wanneer precies en op welke platformen, maar verwacht dat zowel iOS- als Android-gebruikers lekker meth kunnen gaan koken.

Via: The Hollywood Reporter
Foto @AMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *