Deze truck dendert straks zelfstandig over de snelweg

Deze truck gaat straks zelfstandig rijden in de VS
Ga je volgend jaar op roadtrip naar Amerika. Let dan even op, want het kan zo maar zijn dat deze trucks voorbijdenderen terwijl de chauffeur iets heel anders aan het doen is…

Startup Otto heeft technologie ontwikkeld waarbij bestaande trucks kunnen worden omgebouwd zodat deze vrachtwagens deels zelfstandig kunnen rijden. Het idee is dat de chauffeurs zo uitgeruster op hun bestemming aankomen. Zeker in Amerika zijn de wegen vaak honderden kilometers recht en saai. Overigens kunnen de vrachtwagens niet zelfstandig uit- en invoegen.

Uber heeft Otto half augustus gekocht voor ruim 600 miljoen euro. Met het geld en technologie van Uber wil Otto nu dus al in 2017 beginnen met zelfstandig rijdende trucks.

Otto heeft nu zes vrachtwagens. Volgend jaar moeten er dat vijftien worden. Otto heeft al een vergunning om vracht te vervoeren, zo meldt Reuters.

Naar schatting duurt het nog minstens 20 jaar voordat er volledig autonoom rijdende vrachtwagens rijden. Overigens is Daimler ook bezig met een proef met zelfstandig rijdende trucks in de staat Nevada.

Uber is hard bezig z’n focus te verbreden. Gisteren werd bekend dat Uber in Amsterdam maaltijden gaat bezorgen en in China kun je al een ballonvlucht boeken.

En Amsterdam experimenteert vanaf volgend jaar met zelfstandige vaartuigen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *