Deze tv-serie is een miljard waard

Deze tv-serie is een miljard waard
Bizarre bedragen.

De wereld van films en series is financieel minstens zo krankzinnig als de wereld van voetballers. Voor talent heeft men geld over. Heel veel geld. De hitserie The Big Bang Theory komt regionaal in handen van HBO Max en deze partij heeft flink moeten dokken om dat voor elkaar te krijgen.

Volgens berichtgevingen moest HBO Max meer dan een miljard (!) dollar betalen voor The Big Bang Theory. Het nieuws komt een dag nadat bekend is geworden dat Seinfeld naar Netflix komt voor het eveneens flinke bedrag van 500 miljoen dollar.

Volgens The Hollywood Reporter heeft HBO Max in elk geval de komende vijf jaar het exclusieve Amerikaanse recht op The Big Bang Theory. Dat betekent dat de serie internationaal wel elders uitgezonden mag worden. Bijvoorbeeld op Veronica hier in Nederland.

De deal is in de recente geschiedenis één van de grootste ooit. In het verleden betaalde NBCUniversal ongeveer 500 miljoen dollar om The Office in handen te krijgen, maar meer dan het dubbele voor een serie als The Big Bang Theory is zeer uitzonderlijk.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *